От „Еразъм“ до „Еразъм+“

Университетски дневник бр.19 (2017)

През 2017 г. програма „Еразъм“ отбелязва 30 години от създаването си.  Тя се оценява като най-разпознаваемата програма на Европейския съюз, даваща възможност за обучение и практика на студенти и преподаватели в държави в и извън ЕС. Този обмен обикновено прераства в Еразъм преживяване – особено за студентите, които успяват да натрупат много нови, разнообразни и незабравими впечатления и приятелства.

Само три години след стартирането на програма „Еразъм“ (през 1987 г.) се създава най-голямата студентска организация в Европа – Eras­mus Student Network (ESN), състояща се от студенти-доброволци, желаещи да помагат на чуждестранните Еразъм студенти да се адаптират по-бързо и успешно към различна социална и културна среда. Така се създават нови възможности за общуване – за всички, които търсят контакт с млади хора от Франция, Италия, Германия, Полша, Белгия, Испания и др., екипът на ESN NBU ги очаква на e-mail: nbu.esn@gmail.com.

Програма „Еразъм+“ продължава в НБУ с поредната кампания за студентите, проявяващи интерес към обучение или практика в чуждестранни университети през есенния или пролетния семестър на следващата учебна 2017/2018 г. Срокът за подаване на документи в Еразъм офиса е от 08/03/2017 до 05/04/2017 г.

Повече информация за програма „Еразъм+“ в НБУ е публикувана на: www.erasmusplus.nbu.bg.

Илиана Илиева

Вашият коментар