Спортът в НБУ

Университетски дневник бр.19 (2017)

Спортът в НБУ винаги е бил на почит и не един път отборите на университета са покорявали върхове в студентски и международни състезания. Спортната база на университета, както и залите за тренировка извън НБУ осигуряват отлични условия за тренировка и изграждане на спортен дух.

Отборът по баскетбол начело с Константин Касъров е претендент за всяка една купа и връх и голяма заплаха завсеки един отбор… и вие ще се разтреперите, ако срещу вас застанат тези гиганти. За разлика от тях отборът ни по волейбол начело с Надя Василева не са страшни и големи, но пък са доста сплотени и отново в челните места. Достоен противник с добро име.

Отборът по футбол начело с Кирил Киров неведнъж е ставал шампион, побеждавайки дори и НСА. Те са толкова кръвожадни, че за загрявка разбиват другите отбори от студенти на НБУ във вътрешния турнир на университета.

Пазете се от боксьорите ни начело с почетния треньор Веселин Пашалиев, който също е и бивш старши треньор на националния отбор по бокс за мъже. Те минават заедно през всяка трудност и не свалят гарда си нито за миг.

Плувците ни начело с Димитър Иванов нямат постиженията на Майкъл Фелпс, но пък за сметка на това нежната част от отбора завоюва златото през 2016 година на Шампионата за 25 метров басейн в „Мадара“.

Не на последно място е и отборът по скално катерене, воден от Красимир Стоянов. Върховете в спорта те изкачват така, както скалите пред себе си – бързо и уверено.

През месец май 2015 г. се проведе Студентска  универсиада в гр. Пловдив, в състезанието участваха студенти от НБУ, които спечелиха 6 медала в дисциплината КИК-БОКС!!!

  • Лора Стоилова – 2 сребърни медала
  • Светозар Фъчеджиев – 1 сребърен медал
  • Мартин Великов – 2 бронзови
  • Димитър Андреев – 1 бронзов

Гордеем се с вас!!!

На състезанието участваха състезатели от всички български университети.

Достойното представяне на нашите студенти е предпоставка и за бъдещи успехи в студентските първенства.

Треньор на отбора е заслужилият треньор Веселин Пашалиев.

Вашият коментар